Winkelmandje | Inloggen   |  Terug
   
 

Suriname/Suriname

Suriname/Suriname


Officiële naam
De republiek Suriname

Staatsvorm
Suriname is na de onafhankelijkheid van Nederland in 1974 een Presidentiële Republiek geworden met een President aan het hoofd en er wordt geregeerd in de vorm van een parlementaire democratie.

Grenzen
In het noorden grenst het land aan de Atlantische Oceaan, in het oosten aan Frans Guyana, in het zuiden aan Brazilië en in het westen aan Brits Guyana. Rivieren De Corantijn rivier is de natuurlijke grens met Guyana in het westen. In het Oosten geldt dat ook voor de Marowijne rivier als natuurlijke grens met Frans Guyana. De Suriname rivier loopt in het midden van het land. Aan deze rivier is de stad Paramaribo gelegen.

Taal
De officiële taal is Nederlands maar de meeste mensen begrijpen en spreken ook Engels. Iedere etnische bevolkingsgroep heeft daarnaast ook zijn eigen taal maar de algemeen gesproken taal is het Sranan Tongo.

Bevolking/Religie
Suriname heeft circa 493.000 inwoners waarvan 27% Hindoe, 25% Protestants, 23% Rooms Katholiek, 20% Moslim.

Reisdocumenten
Geldig Nederlands paspoort en visum

Een visum is verkrijgbaar bij:
Surinaams Consulaat
De Cuserstraat 11
1081 CK Amsterdam / Buitenveldert
Tel.: 020-6426137 en 6426717
Fax: 020-6465311
Openingsdagen: ma, di, do en vr

Voor een visumaanvraag is een pasfoto en een boekingsbewijs of ticket nodig.

Het visum is maxi­maal 2 maanden geldig en kost circa € 35. Het visum kan ook per aangetekende post worden aangevraagd. Een andere mogelijkheid is om ’s ochtends het paspoort naar de visumdienst te brengen. ’s Middags kunt u dan het paspoort met visum weer ophalen.

Tijdsverschil
Het tijdsverschil met Nederland is 4 uur tijdens de wintertijd, tijdens de zomertijd 5 uur.

Klimaat:
De gemiddelde temperatuur in Surina­me is 28 graden Celsius. Het is er vochtig en warm, regelmatig waait er een verkoelend pas­saatwindje. Tussen december en april is de tem­peratuur het aangenaamst. De aanbevolen reisperiode voor Suriname is februari t/m april en de maanden oktober en november

In Suriname worden de seizoenen bepaald door de hoeveelheid regenval:
grote droge tijd: half augustus t/m november
kleine droge tijd: februari t/m april
grote regentijd: mei t/m half augustus
kleine regentijd: december en januari
Als het regent, regent het meestal in de namiddag en heel hard.

Valuta
De Surinaamse dollar is sinds 1 januari 2004 het officiële betaalmiddel van Suriname. Het voormalig betaalmiddel is de Surinaamse Gulden (SRG). Bij de overschakeling van de SRG naar de SRD werden er drie nullen van het geld geschrapt. Duizend SRG van toen is dus nu 1 SRD. Er zijn munten van 1, 5, 10, en 25, 100 en 250 ct. Ook zijn er muntbiljetten van 1 en 2,5 SRD. De bankbiljetten zijn er in coupures van 5, 10, 20, 50 en 100 SRD.

Electriciteit
Het voltage is: 110 volt. De stopcontacten zijn van het Amerikaanse type met twee platte polen.

Feestdagen
1 januari Nieuwjaar
Goede Vrijdag
Eerste Paasdag
1 mei Dag van de Arbeid
1 juli Dag van de afschaffing van Slavernij
25 November onafhankelijkheidsdag
25/26 December 1e en 2e Kerstdag
Phagwa - variabele dag, Phagwa, Phagawa is een Hindoestaans feest dat jaarlijks rond de maand maart wordt gevierd. Het is in feite een samensmelting van een lentefeest, verlossingsfeest en een nieuwjaarsfeest. Id Ul Fitre - variabele dag, Surinaamse moslims vieren het einde van de Ramadan

Credit Cards
Alle grote credit cards worden geaccepteerd. Pinnen (mits de pinpas geschikt is voor buitenlands gebruik) ook mogelijk.

Water
Drinkbaar uit de kraan. In het binnenland, wanneer er water uit de rivier wordt gebruikt wordt aangeraden chloortabletten te gebruiken en/of het water te koken.

Gezondheid:
Voor een bezoek aan Suriname zijn veelal inentingen en gebruik van malariatabletten noodzakelijk maar natuurlijk niet voor alle gebieden in het binnenland van Suriname heeft u malaria pillen nodig. Raadpleeg de GGD in uw regio voor de inentingen die u nodig zal moeten hebben en ook of de kosten hiervan wellicht door uw ziektekostenverzekering vergoed worden.

Verblijf
Het land maakt toeristisch een grote ontwikkeling waardoor er steeds meer internationale hotelketens zich vestigen.
Klik hier voor alle beschikbare hotels in Suriname
 


informatie over Oresundsbron|eilandinformatie aruba|eilandinformatie bonaire|eilandinformatie curacao|eilandinformatie jersey|landinformatie Suriname|stadsinformatie amsterdam|stadsinformatie brussel|stadsinformatie canterbury|stadsinformatie kopenhagen|stadsinformatie londen|stadsinformatie york
© 2008 Citypical & YellowMind bv